Shell Eco-Marathon

Sem

De Shell Eco-marathon

Op het moment richten wij ons vooral op de Shell Eco-marathon. Dit is een wedstrijd waarbij teams van over de hele wereld proberen om een zo zuinig mogelijk voertuig te ontwerpen, te bouwen en te testen. In juni in Londen vindt de daadwerkelijke wedstrijd plaats, waarbij ieder team laat zien hoe ver hun voertuig kan komen op één liter brandstof. De wedstrijd heeft verschillende klassen waarin je mee kan doen: Prototype en UrbanConcept. Prototype is voor futuristische voertuigen en UrbanConcept voor auto’s die wat meer lijken op de auto’s van nu (vier wielen etc.) zodat ze ook gewoon op de openbare weg kunnen rijden. Ons team doet mee met de UrbanConcept klasse. Daarnaast hebben wij gekozen om mee te doen aan de brandstofcategorie GTL. GTL, Gas to Liquid, is een vloeibare brandstof gemaakt van aardgas, die schoner verbrandt dan normale diesel uit aardolie, en produceert daardoor minder lokale uitstoot en minder zichtbare zwarte rook.
Meer informatie over de Shell Eco-marathon kun je vinden op hun site: http://www.shell.com/global/environment-society/ecomarathon.html

We doen mee aan deze wedstrijd met een team van enthousiaste mensen. Dit is onze grootste wedstrijd tot nu toe en we zijn één van de weinige teams van een middelbare school dus dit is nog een hele uitdaging, maar we zijn er van overtuigd dat het ons zal lukken.