Overige Projecten

150x150

Overige Projecten

-Olympiades:
Olympiades zijn jaarlijkse wedstrijden in exacte vakken. De olympiades bestaan uit leuke en uitdagende opdrachten. Deze zijn voor alle bovenbouwleerlingen van de school, dus ook niet-leden kunnen meedoen aan deze wedstrijden.
De olympiades starten met een beginronde op school. Hierna volgt meestal een tweede ronde en daarna een eindronde (bij aardrijkskunde is er alleen een eindronde). De winnaars van de eindronde plaatsen zich bij de meeste olypiades voor de internationale olympiade.
Hier volgt een lijst van olympiades:
Aardrijkskunde Olympiade
Biologie Olympiade
Informatica Olympiade
Natuurkunde Olympiade
Scheikunde Olympiade
Wiskunde Olympiade

Vorig jaar hebben leden van Aureus Bèta meegedaan aan de natuurkunde, scheikunde, biologie en wiskunde olympiades. Het doel voor komend jaar is om weer zelf mee te doen en om ook veel niet-leden enthousiast te maken voor de olympiades.

-SQuiz
In november 2013 hebben we voor het eerst meegedaan aan deze scheikundewedstrijd. Dit was de eerste wedstrijd waar we als team aan meededen, en met succes: de eerste prijs was voor iemand uit ons team.
De SQuiz is een wedstrijd met meerkeuzevragen over scheikunde. De wedstrijd wordt gepresenteerd door studenten, die bij de vragen interessante proefjes doen om te laten zien welk antwoord goed is.

Aureus Bèta bij de SQuiz
Aureus Bèta bij de SQuiz

-Tube Your Future
Tube Your Future is een gratis project voor leerlingen van 3, 4 en 5 havo en vwo. Het is een videowedstrijd waarbij ieder team iemand met een bètawetenschappelijke en/of technologische achtergrond interviewt en dit tot een filmpje monteert om een goed beeld te geven van wat het beroep van deze persoon inhoudt. Door tegen elkaar te strijden tijdens deze videowedstrijd krijgen de leerlingen de mogelijkheid om letterlijk hun eigen beeld van het beroepenveld van de bètawetenschappen en technologie te creëren.
Vorig jaar hebben twee teams vanuit Aureus Bèta meegedaan met deze wedstrijd. Beide teams mochten op het awardgala in Nemo komen.

tubeyourfuture

Aureus Bèta bij het awardgala van Tube Your Future
Aureus Bèta bij het awardgala van Tube Your Future