|-
|Week 1
|Het meest belangrijke is een account voor Fusion360 PaperCut dus daar moet je echt mee beginnen, vooral omdat het soms een paar uur duurt voordat je account in orde is. Als je dat voor elkaar hebt en je bent op de helft van je munt hebt het voorbeeld precies kunnen namaken dan zijn we al heel tevreden.
|-
|Week 2
|Je munt kun je maakt de sleutelhanger verder afmaken af en de letters extrudenexporteert hem. Dan ben je er nog niet want Daarna kun je moet de munt ook nog in Slic3r importeren en daarna hem misschien uitprinten.
|-
|Week 3
|De kans is groot dat alles af was, maar je de munt boel nog moet uitprinten. Dat kun je deze les misschien doen. Let er even op dat je meerdere punten objecten tegelijk kunt uitprinten(maar daar moet je wel voor samenwerken)!
|}
==Autodesk Fusion==
[[file:Fusion_Logo.jpg|100px|thumb|right|Logo Fusion]]Er zijn heel veel programma’s om 3D te ontwerpen. Twee populaire gratis opties zijn bijvoorbeeld Blender en Sketch (van Google). Maar beide programma’s hebben soms wat moeite met ontwerpen die je vervolgens ook kunt maken. Vandaar dat wij [[Fusion 360]] en PaperCut gebruiken (van Autodesk). Je vindt het kunt Fusion360 op alle Apple laptops vinden, PaperCut is een webbased programma en werkt dus overal. Nu werkt Fusion360 ook wel webbased ... maar dat wil niet altijd, maar daar komen we nog wel op de laptop onder terug. Voor nu is het logo vooral belangrijk dat je hier rechts zietweet dat er dus meerdere programma's voor zijn.Ook thuis kan je Fusion zowel Fusion360 als TinkerCad (gratis) gebruiken. Het bedrijf Autodesk heeft namelijk bedacht dat het gratis moet zijn voor mensen in het onderwijs, dus ook voor leerlingen.
Ga daarvoor naar deze link: [[Fusion 360]], en volg de stappen om Je kunt alvast beginnen met een account te maken. Je kunnt die aanmaken voor TinkerCad of direct vanuit Fusion360. Het eerste is het makkelijkst dus dat zou ik maar doen. De account is in beide gevallen helemaal in de cloud. Het voordeel daarvan is dat al je ontwerpen in de cloud worden opgeslagen, zodat je thuis verder kunt werken aan je ontwerpen waar je op school mee begonnen bent.
Voor gebruik thuis kun je het nog downloaden (of maak gebruik van de webinterface op https://a360.autodesk.com). Op school staat Fusion360 op de computers.
==OpeningsschermTinkerCad of Fusion360?==Tot dit schooljaar werkten we alleen met Fusion360. Vanaf dit schooljaar beginnen we met TinkerCad en kun je er zelf voor kiezen om met Fusion360 verder te gaan. Er zit natuurlijk verschil in: TinkerCad is vooral handig voor snelle leuke ontwerpen mee te maken. Wil je met meerdere materialen werken, bewegende onderdelen of bijvoorbeeld schroefdraad dan wordt Fusion360 interessant. '''Let op:''' Fusion360 is dus niet verplicht! ==TinkerCad==De eerste les TinkerCad is er eentje die je gewoon via YouTube kunt bekijken. Hiep hiep hoera. Het is slim om de video zo nu en dan op pauze te zetten en het is ook slim om even van een headset of oortjes gebruik te maken. Je kunt de video hier vinden: https://youtu.be/vmEblgBn3tw Als je de video hebt bekeken maak je zelf ook een sleutelhanger. We willen wel iets bijzonderders zien dan alleen maar tekst enzo, dus doe je best. Er zijn ook zo nu en dan sleutelhangers nodig voor liftsleutels en dergelijke. Wat je ook kunt doen is dus even bij je docent of de concierge langsgaan om te vragen of er nog iets nodig is. Zo help je jezelf, een ander en het milieu! In de komende weken komen er regelmatig nieuwe TinkerCad lessen bij. ==Fusion360== '''Let op:''' Hieronder vind je de oude Fusion360 lessen. Die kun je doen, maar kom niet klagen als het een beetje moeilijker lijkt dan TinkerCad!
Als je Fusion opent, zie je een scherm dat lijkt op het scherm hieronder. Aan de linkerkant staan al je ontwerpen. Die kan je eenvoudig openen door erop te dubbelklikken. In het grote vak zie je (meestal) het laatste ontwerp staan waar je aan gewerkt hebt. Beide zijn als het goed is nu nog leeg bij jou. Laten we dus maar snel eens beginnen met ons eerste ontwerp (het muntje)!